• Anna Borràs, Dance Artist, Choreographer

Crèdits: Skånes Dansteater – Graham Adey

Crèdits: DansPXL – Arxiu Imac®

Anna Borràs

Ballarina i coreògrafa

Va néixer a Reus, Catalunya. Estudià a l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, on més endavant accedí a la companyia neoclàssica jove de la mateixa. Es va graduar en dansa contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona el 2010.

L’Anna ha treballat amb diferents coreògrafs i companyies, com Roberto G. Alonso, Ramón Oller, Shlomi Bitton, Alexander Ekman, Akram Khan, Catherine Allard, Bebeto Cidra, IT Dansa, Verve12 (UK), Retina Dance Company (UK), Jasmin Vardimon (UK), Nicolas Ricchini Company, Jorge Crecis SQx Danza, Companhia de Dança do Norte, Simba Dance Ensemble, Kernel Dance Theater, entre d’altres.

També ha sigut guardonada en diverses competicions de dansa importants; entre les més destacades trobem II Certamen Costa Contemporánea on va ser guardonada amb el 1r premi, el Premi Beca Roseta Mauri, on va guanyar el 1r premi en dansa contemporània. També va ser finalista al X Certamen de Danza Burgos-Nueva York, semifinalista al 18th International Solo-Tanz Festival d’Stuttgart, entre d’altres.

Ha participat també en Festivals de gran prestigui com: 1r Festival Internacional de Danza Contemporánea de la Ciudad de México (México), Avayava Festival (Pune, Índia), Mueca (Tenerife), M1 Contact Festival (Singapore, Ásia) i la 24ena Quinzena de Dança de Almada (Portugal).

L’Anna és directora artística a Anna Borràs Company, on crea les seves pròpies produccions, col·laborant externament amb artistes nacionals i internacionals, així com impartint workshops i coreografiant per artistes i per companyies joves al voltant del món.