• Anna Borràs, Dance Artist, Choreographer

  • 0

Enfilats

Originariament creada per la The 2nd Company de Singapore, Àsia durant Juny del 2016, per al programa LITHE del Goodman Arts Center.

La companyia de dansa Anna Borràs Company presenta Enfilats. Peça protagonitzada per la vida de set ballarins que passaran per tres diferents connexions mentre construeixen les seves pròpies torres humanes inspirades en els Castellers.

Aquesta creació els ofereix les diferentes maneres de com poder arribar a ser les conexions amb diferentes persones.

Al llarg d’aquestes fortes connexions explorem la soledat, la connexió amb una altra persona que encara no coneixes, encara que hi ha hagut, i la connexió de conèixer a algú, però de no poder reconèixer aquesta persona, ja que quan l’has vist no estaves atent. Totes aquestes connexions estan i s’han unit sempre amb una corda invisible que ha estat la que ha permès sentir que hi havia algú lligat a nosaltres però que no sabia qui era, desconeixent la persona o perquè no estem atents en el moment que l’hem vist.

Ens acostem a totes aquestes connexions de memòria construint els nostres records, intentant recordar amb qui ens trobem o amb qui està vinculat.

Relacionem aquestes etapes en tres de diferents: connexions amb les torres humanes catalanes: els Castellers. El costat més humà i visual dels Castellers fent referència a la peça coreogràfica d’aquestes cordes invisibles dins de relacions que sempre han estat.

Enfilats – un adjectiu de la llengua materna catalana d’Anna Borràs.

Enfilats, una reflexió de la no linealitat de les relacions a través del temps, explora la interconnexió dels desconeguts, de la serendipitat i la sincronicitat, així com les diferències, que els permet gaudir de la llibertat que celebra les peculiaritats que fan que un sigui humà. Fent aquesta relació en referència als “Castellers”, les torres humanes que es construeixen a Catalunya com a tradició cultural-autòctona.

La peça ha estat creada amb un grup de ballarins de The 2nd Company amb seu a Singapur, per introduir-los en les arrels catalanes. És un intercanvi de cultura catalana i aquestes connexions, éssers humans de diferents cultures en la vida.

La peça ha tingut la seva estrena a Reus al Novembre del 2016, al Conservatori de Música Higini Anglès.

Aryo ha tingut una gran rebuda tant al Sommarscen Festivalen de Malmö al Juny del 2017, com al Festival Refresca’t al Centre Cívic Vil·la Florida a Barcelona com al Festival Sota la Palmera a Tarragona al Juliol del 2017.

Informació addicional

Coreografia-Intèrpret: Anna Borràs
Management: Cinthya Mendoza
Composició original música: Joel Fuguet i Marina Galán
Disenyador de llums: Anna Borràs
Disseny gràfic: Neus Borràs Picó · www.diferentcreatiu.com
Disseny de vestuàri: Åsa Gjerstad, Malmö Opera i Montserrat Picó Armengol
Fotògraf: Carles Busquets
Direcció de càmera i sonora: Clàudia Barberà i Eloi Sánchez
Agraïments-suport: Festival Costa Contemporánea (Cabo de Níjar, Almería), Conservatòri de Música de Reus, Corriendo en el Balcón Productora, Ajuntament de Cambrils, Curtits Borràs, Niepce, Familia Borràs-Picó i Galán Rodríguez, Joe Garbett, Jorge Crecis, Centre de Lectura, DansPXL, MW Photography, Centre Cívic Valls, Centre Cívic Llevant Reus, Círcol de Reus, Circ Romà Tarragona, MHT i Tarragona Film Office.
Duració: 18 minuts

Col·laboradors

Marina Galán
Marina Galán
Joel Fuguet
  • 0
TORNAR